donderdag 13 mei 2010

Wat moet ik hiermee?

Tegenwoordig check ik op internet nieuwe muziek uit. Ik koop genoeg platen en daar hoeven niet al te veel miskopen tussen te zitten. Dus ik dacht dat ik van Merriweather Post Pavilion van Animal Collective genoeg nummers had beluisterd. Na deze plaat aangeschaft te hebben, luisterde ik er na mijn werk op weg naar huis naar. Ik kon maar twee nummers beluisteren en toen had ik er al genoeg van. Ik heb ook nog andere tijdstippen naar deze plaat beluisterd, maar ik kom er niet doorheen. Er is één nummer langs gekomen wat ik wel mooi vind. Geen idee welk nummer want ik durf niet meer te luisteren. Het lijkt of de plaat uit meerdere lagen is opgebouwd en deze lagen verkeerd over elkaar heen zijn gezet. Ik hoor mooie samnezang a la Fleet Foxes, maar de muziek is mij te vreemd. Het blijkt dat Animal Collective vrij verschillende platen maakt dus het kan zijn dat ik andere platen wel mooi vind, maar daar heb ik me nog niet aangewaagd.

2 opmerkingen:

herman zei

Ik heb hem begin vorig jaar best vaak geluisterd, maar voor mij is het geen plaat die echt blijft hangen... Uiteindelijk vind ik de paar toegankelijkere nummers die er opstaan nog het leukste. Misschien dat je Summertime Clothes nog eens uit kunt proberen?

Erwin zei

Ik heb hetzelfde gevoel: ook gekocht na wat luisteren en redelijk ontevreden. Het schuurt en het knarst, maar dan niet op een spannende maar irritante manier. Weer een nieuw bierviltje!