maandag 19 juli 2010

Tour de France

Ik zat net naar de VRT te kijken naar de Tour de France. En toen bedacht ik me dat hoewel ik wielrennen een mooie sport vind, ik het eigenlijk ook een rare sport vind. Voor mijn gevoel zit het tussen een individuele en een teamsport in. In de tour heb je kopmannen en knechten en treintjes voor sprinters. En uiteindelijk wint er maar één en dat is de kopman met het 'juiste' team. Terwijl bij een teamsport de hele ploeg wint of een duo zoals gisteren Lisa Westerhof en Lobke Berkhout de wereldtitel in de 470-klasse (zeilen) hebben behaald. Bij wielrennen fiets jezelf en hoef je niet gezamelijk een boot te besturen of gezamelijk een bal in het doel of over een net te krijgen. Maar toch is het een teamsport want in je ééntje de tour winnen is vrij zwaar. Een mooie vreemde sport.

2 opmerkingen:

Ludo zei

inderdaad een fascinerend aspect aan wielrennen. het zal onmogelijk zijn de Tour in je eentje te winnen, maar stel dat je 1 helper hebt en je hebt veel talent, dan zou het best kunnen.

in de tijd dat Armstrong op zijn best was, was zijn ploeg ook belachelijk goed, dat maakte het toch een stuk saaier, als er 8 mannen van dezelfde ploeg de berg op racen, tot er niemand behalve Armstrong over is.. tja.

Marian zei

Ja en het enige wat Armstrong echt reed was de Tour. De rest was training voor de Tour. Dan had ik altijd zoiets van zo kan ik ook de tour winnen ;D