donderdag 19 mei 2011

Audiofiel?

Vandaag ben ik op pad geweest voor een platenspeler. Dan ga je naar audiozaak, want ik wist niet eens hoeveel geld ik eraan uit wilde geven. Na zo'n usb speler gezien te hebben was ik al wel vrij snel om naar een gewone platenspeler. Nu is het een Denon DP-300F geworden; deze heeft namelijk als voordeel dat hij een ingebouwde versterker heeft.

Nu heb ik in 1999 mijn volledige set gekocht. En later nog wel een nieuwe cd speler, maar verder is er niet veel aan veranderd. Nu begin ik me de laatste tijd te ergeren aan het geluid. Dus toen ik toch in die audiozaak was, wilde ik meteen ook naar nieuwe boxen kijken. En ja dan wordt het pas echt gevaarlijk. Ik had vier cd's meegenomen om ze mee te testen. Uiteindelijk bleven er drie over, waar van ik degene heb gekozen met een rustig maar toch vol geluid. De versterker die werd gebruikt was een paar types later dan de mijne, waardoor ik hem goed kon vergelijken met mijn installatie. Maar lieten ze me horen hoe ze kunnen klinken met een zwaardere versterker en met een betere cd speler. Dus wat je denk je dat er nu op mijn verlanglijstje staat: een nieuwe versterker en een nieuwe cd speler. Maar dat gaat nog even duren.

Een audiofiel noem ik mezelf niet, maar ik wil wel graag een mooi geluid. De cd's die ik heb wil ik wel goed kunnen beluisteren. Maar ik wil er niet zoveel geld aan uitgeven dat ik geen cd's meer kan kopen. En ik heb geen auto die ik hoef te onderhouden of ooit moet vervangen.

4 opmerkingen:

marc zei

Wij hebben dus dezelfde platenspeler... en ik heb me die aankoop nog niet beklaagd (ben wel geen geluidsfreak). Hier staat ie met B&W 685 speakers en Denon componenten die vorig jaar verkrijgbaar waren.

Marian zei

Draai jij dan veel vinyl? ik dacht dat jij ook meer een cd draaier was. Mijn huidige boxen zijn trouwens van B&W.

Eric zei

Ik heb elf jaar geleden een goede installatie gekocht (versterker, cd-speler, luidsprekers, goede kabels) en daar heb ik tot op de dag van vandaag plezier van. Als je het afzet tegen de genoten uren heeft het eigenlijk amper iets gekost...

marc zei

@Marian: Soms wordt de platenspeler wekenlang niet gebruikt, andere keren -zoals dezer dagen- gaan er dagelijks platen op. Het hang af van de stemming. Ik hou wel van het proces dat bij het spelen van platen hoort.
Maar over het algemeen toch vooral cd's, ja. (er is gewoon meer keuze in die kast)