dinsdag 3 mei 2005

Inspiratieloos

Geen idee of de titel van deze post goed nederlands is, maar goed het slaat wel op mijn toestand van dit monent. Je zit naar je blog te kijken en denkt het wordt weer tijd om te posten. maar waarover dan.

Het zou kunnen gaan over de muziek DVD's die ik heb gekocht. De DVD's over Micael Gondry en Chris Cunningham die allebei mooie en leuke en vervreemdende videoclips hebben geregiseerd. De DVD van Chris Cunnigham valt een beetje tegen als je eerst die van Michael Gondry heb gekocht. Die van Michael Gondry is nl. zeer uitgebreidt. Deze DVD bevat veel videoclips een lange docu en nog redelijk wat extra materiaal. En dit allemaal verspreidt over twee DVD's. Die van Chris Cunningham bevat een handvol videoclips en een korte docu over 'the making of' een Bjork video en wat extra materiaal. Dit op maar 1 DVD. Eerst wilde ik die van Spike Jonze niet kopen, maar na een stukje op de DVD van Chris Cunningaham gezien te hebben wil ik hem toch kopen.

Voorbeelden van Clips van Michael Gondry zijn:
Daft Punkt - Around the world
The chemical brothers - Star guitar
Beck - Deadweight
en natuurlijk de lego clip van the white stripes.

Videoclips van Chris Cunningham zijn:
Portishead - Only you
Aphex Twin -Windowlicker
Madonna - Frozen

Ik geloof dat het inspiratieloos zijn toch wel meevalt. Ik moet gewoon beginnen met typen en dan zien waar het schip strandt.

2 opmerkingen:

Alexander zei

Marianne,

Ik heb op koninginnedag een Blog geopend. Tot nu toe heb ik ook nog geen inspiratie gevonden om er iets zinnigs op te zetten. Het is moeilijk om te beginnen.

De DVD van Chris Cunningham heb ik wel eens gezien. Zitten mooie dingen bij.

Alexander zei

Marianne,

Bedankt voor je "eerste" reactie. Tot nu toe nog steeds weining inspiratie echter.

Een ding heb je bij mij bereikt. Door jou LOG heb ik de Kaiser Chiefs ontdekt. Momenteel door m'n speakers :-)