woensdag 14 februari 2007

The Sound of the Underground


metro2
Originally uploaded by marian_.
Dit is het artwork voor cd cirkel van de Subjectivisten. Als je op het plaatje klikt kan je alvast zien welke nummers op de cd staan. Alleen de volgorde en de artiesten moet ik nog op deze site zetten, maar dat doe ik later.

Het volgende stuk heb ik geschreven bij deze cd.

Voor deze cd had ik vier nummers verzameld, maar ik had nog niet echt een duidelijk thema. Om wat verder te komen, ging ik alvast aan het artwork beginnen. Plattengronden van steden, dat leek me wel mooi. Toen ik daar op google naar op zoek ging, kwam ik ook plattengronden van metrolijnen tegen. Dat is het; ik ga een cd maken met metro muziek. De werktitel was metro music, maar dat vond ik ontzettend lelijk. Tijdens mijn pauze op mijn werk had ik het over deze cd en toen kwamen zij met de underground (waarom ik daar zelf niet op kwam is mij een raadsel). Dus heb ik deze cd The Sound of the Underground genoemd naar een liedje van Girls Aloud. Dus deze liedjes verzameling is op een associatieve manier tot stand gekomen. Ze hebben allemaal een connectie met metro's. Soms heel vergezocht, soms wat duidelijker.

Nog even de artiesten erbij en de volgorde:
Calexico - Hot Rail
The Czars - Goodbye
Phoenix - Run Run Run
Ghosttrucker - Shadows
dEUS - Via
16 horsepower - Cinder Alley
Caesar - Stellar Road
Klaxons - As Above and So Below
Millionaire - I'm on High
Alamo Race Track - Happy Accidents
Eels - A Daisy Through Concrete
Faultline - Lost Broadcast
Ozark Henry - Junkie Show
Radiohead - Packt Like Sardines in a Tin Box
Duke Special - Ballad of a Broken Man
PJ Harvey - Big Exit
Interpol - Next Exit
Simian - End of the Day

2 opmerkingen:

marc zei

Leuke initiatieven hebben jullie daar.
Is dat ozark henry's Junkie show?
Heb het album waar dat opstaat (de naam ontglipt me en heb het hier niet in de buurt liggen) onlangs gekocht en dit nummer is daarop één van m'n favorieten. Het draait ook proef in een 10opZondag lijstje voor op m'n blog.

Marian zei

Ja, dat is Ozark henry's Junkie Show. Wil je deze verzamel cd? Dan moet je me maar even een mailtje sturen. Je kan de volgende keer ook zelf meedoen.