vrijdag 23 mei 2008

Mijn eigen DJ hoekje


In de platenzaken was het me al vaak opgevallen. De P en de M zijn veel voorkomende beginletters van bandnamen. De X en de Q zijn veel minder populair. Sommige letters hebben zelfs nog een eigen onderverdeling zoals de S nl. Sa-Sf en Sg-Si om het zoeken makkelijker te maken. Nu staan mijn cd's ook op alfabetische volgorde.

Zoals ik al eerder geschreven heb, ben ik pas verhuisd. En dan ga ik veel woonbladen lezen. En wat kwam ik in die woonbladen tegen: A-Z CD dividers. Er staan bandnamen op de cd dividers zelfs The Czars wordt er opgenoemd. Je kan ze kopen bij nonplusultra. En dat heb ik deze week gedaan. Het resultaat van mijn verhuizing en de A-Z CD dividers is te zien op de foto's. Mijn stereo installatie staat nu bij mijn cd's. En ik kan mijn cd's nog makkelijker terugvinden. En boven de M staan cd's die vreemde maten hebben. Tijdens het nemen van de foto's staat The Last Shadow Puppets op; het hoesje staat bovenop het stereomeubel.

11 opmerkingen:

Hiram zei

Persoonlijke triomf, hihi :) Mooie dingetjes die dividers (en sowieso als geheel mooie strakke opstelling van je DJ hoekje!), die zou ik ook wel voor m'n LP's willen; m'n CD's staan niet zoals bij jou op rij maar in stapeltjes, dus dat gaat niet werken...

clismo zei

tof!

ik heb er te weinig cd's voor in de huiskamer, maar ik heb er ook wel eens aan gedacht voor mijn elpees
(tja, welke vinylnerd niet? ;-))

moet met een béétje iniatief makkelijk te realiseren met al die platenzaken die ermee kappen

of misschien ook zo'n setje kopen en in baggerelpees plakken

jahaa!
ik ga ze bestellen!

clismo zei

of zijn de lettertjes daar net iets te klein voor?

Marian zei

De tab is 4 bij 2,5 cm en de letter op de tab is 2,5 bij 1,5 cm groot.

clismo zei

Zoiets dus:

http://www.xs4all.nl/~augurk/a.jpg

Hmmmm....

Marian zei

lol

Zoiets ja.

Jan zei

Zou ik je foto's mogen gebruiken op http://platenkast.blogspot.com ?

Storm zei

Handig systeem, maar eh waar laat ik mijn cijfer-cd's nu? :)
En hoe doe je dat met doorschuiven van letters als je iets tussenvoegt. Oh de vragen!?

Marian zei

Cijfers zouden ze ook nog maken maken. maar 16 horsepower staat bij de S. En dat doorschuiven wordt ik ook weleens gek van. Ik heb nu in allebei de kasten ruimte overgelaten voor doorschuiven. Ik hoef dan niet bij de Z door te schuiven om bij de A een cd erbij te zetten.

clismo zei

Geweldig die http://www.suck.uk.com/product.php?rangeID=116&rangeNew=1
!
Dank voor de tip.
En ik ben nog jarig over anderhalve maand ook.

clismo zei

Van alles gehad, maar geen lp-dividers. Maar met dank aan de zee van vrije tijd die ik op het moment kredietcrisisgewijs heb ben ik ze zelf aan het snijden van stukken karton.