dinsdag 26 oktober 2010

Perfect Czars

Voor de site Eerste Hulp bij Plaatopnamen heb ik een compilatie van the Czars gemaakt. Hieronder volgt het door mij bijgeleverde stukje schrijven:
Op een site van 16 Horsepower vond ik het bericht dat als je hun muziek mooi vind je ook de muziek van the Czars wel kan waarderen. Nu ben ik er wel achter gekomen in al die muziekjaren dat dat vaak niet klopt. Maar toen ik de eerste nummers van the Czars had gedownload en beluisterd viel ik meteen voor deze band. Ik wist echt niets van ze. Ja, ze hadden een plaat uit die Ugly People vs Beautiful People (2002) heette. Die heb ik dan ook meteen gekocht. Daarna Before … but longer, hun eerste plaat bij platenmaatschappij Bella Union (dat wist ik dan wel weer wel) [prachtlabel!]. Toen was het wachten op de volgende plaat genaamd Goodbye, die uiteindelijk hun laatste bleek te zijn. Maar eigenlijk kende ik nog steeds alleen de namen van de bandleden en hun platen.
Maar daar is vooral het laatste jaar veel verandering in gekomen. De zanger van deze band was namelijk John Grant die dit jaar een soloplaat uitbracht genaamd Queen of Denmark. Met deze plaat is hij relatief succesvol waardoor hij zelfs bij Later… with Jools Holland optrad. En omdat veel mensen hem nu pas leren kennen, leek het mij leuk om een Perfect (18 van) the Czars te maken. De nummers komen van de 3 reguliere platen en van 1 EP ("X Would Rather Listen To Y Than Suffer Through a C of Z's"). Er staat één cover bij ("Leaving On Your Mind"), omdat ze vrij veel covers hebben gespeeld en opgenomen. Mijn bedoeling was om een zo breed mogelijk beeld te geven van de band the Czars.
1. Drug
2. Caterpillar
3. Lullaby 6000
4. My love
5. Anger
6. Zippermouth
7. Little pink house
8. X would rather listen toY
9. I saw a ship
10. Autumn
11. Concentrate
12. This
13. Los
14. Leavin' on your mind
15. Gangrene
16. Killjoy
17. Pressure
18. Side effect

De compilatie is hier te downloaden. Het artwork werd verzorgt door Wilbert van Houdini. De compilatie is gemaakt voor de Perfect serie op Het Zesde Vlak en EPHO.

6 opmerkingen:

marc zei

in de vooravond binnengehaald en net helemaal uitgeluisterd... en het mag gezegd worden. Je Perfect Czars klinkt fantastisch. Ik ga hun cd's eens moeten ontdekken.

koen zei

Ziet er een leuke compilatie uit, jammer dat linkje naar download niet meer werkt, kan dit nog opnieuw gepost worden? Alvast bedankt!

Marian zei

Ik zal hem opzoeken en hem er nog een keer opzetten.

koen zei

Waw, tof van jou, alvast nogmaals bedankt hé!!!

koen zei

Linkje werkt, is binnen, thx Marian!

Marian zei

Ik kom er net achter dat deze compilatie een iets andere volgorde heeft.