maandag 20 augustus 2007

Apple vs. Windows

Dit jaar nog of volgend jaar wil ik thuis filmpjes gaan maken. Hiervoor heb ik passende software nodig, zodat ik op mijn computer kan editen. Tevens wil ik een videocamera aanschaffen. Maar om op mijn huidige computer films te gaan inladen en te editen, is toch een beetje veel gevraagd. Dus ik wil ook een nieuwe computer aanschaffen. En daar beginnen mijn twijfels over welke computer ik dan moet aanschaffen.

Ik ben opgegroeid met Windows. Ik kan vrij veel zelf. ik weet hoe Windows werkt. In dat opzicht zou het verstandig zijn om een Windows computer aan te schaffen. Maar de basis van firewire ligt voor zover ik weet bij Apple (niet dat dit een goede reden is om een mac aan te schaffen, maar toch). Ook is Apple vrij goed in grafische software. Ik heb een keer Final Cut Pro gezien. En iemand heeft me verteld dat er een gratis animatie programma voor de Mac beschikbaar is.

Op een gegeven moment zal ik toch moeten kiezen, maar nu weet ik het nog niet.

4 opmerkingen:

marc zei

mijn apple-ervaringen zijn ondertussen al een paar oorlogen oud (het was een G3 desktop - de laatste grijze generatie). Ik denk dat de grafische voorsprong al enkele jaren niet meer relevant is (en de apple keuze voor een deel een emotionele keuze is).
...en waarschijnlijk bestaat van de meeste apple-software een windows-editie (waardoor je vertrouwde programma's kan behouden)

(pro-windows hier dus... omdat ze goedkoper zijn, en programma's als student vlotter verkrijgbaar waren - online shoppen droeg toen nog een kruippakje)

FOM zei

zou toch voor apple gaan omdat het besturingssysteem zelf nog steeds logischer is dan dat van windows, je alles ziet (en niet zoals bij windows, maar een deel van wat er op je computer staat en achterblijft) en ze er, ehh, gewoon beter uit zien.

toch?

theo @ nucult.net

Marian zei

Ze zien er zeker beter uit, maar ze zijn ook een stuk duurder. En ik zag dat het beeldscherm en computer ineen was. En ik heb mijn beeldscherm nog maar een jaar ofzo.

Anoniem zei

Ik vind het voordeel van Apple dat je inderdaad vrij makkelijk kan editten met bijvoorbeeld iLife (erg gebruiksvriendelijk) en dat je weinig geneuzel hebt met het aansluiten van randapparatuur. Als ik zie hoe vrienden van mij klooien met hun PC ben ik toch blij dat het op mijn Mac iets makkelijker gaat.