zondag 7 augustus 2011

Grant Lee Buffalo in Paradiso

GLB, een band die nooit groot is geworden. En die dit of vorig jaar hadden bedacht dat ze weer eens samen wilden spelen. En deze band stond ook op mijn lijstje van als ik de kans krijg wil ik ze nog eens live zien. Afgelopen vrijdag was het zo ver. Ik had dit keer geen behoefte aan een voorprogramma dus ik had een vrij late trein naar Amsterdam genomen. Maar ik was op tijd voor GLB.

Toen ik binnen kwam werd me verteld dat ik naar de kleine zaal moest, want ze waren verplaatst. Dat is niet best dan kan je nagaan hoe klein ze hier gebleven zijn. Ze gingen fel van start met onder andere Wish You Well en The Shining Hour. Dit is waar ik voor ben gekomen; niet het acoustische solowerk van Grant Lee Philips. Na de eerste nummers gingen Grant Lee Philips en de bassist Paul Kimble iets te veel met elkaar ouwehoeren tussen de nummers door waardoor de sfeer wat inzakte. En natuurlijk stond het publiek met elkaar te ouwehoeren. Wat trouwens grappig was dat ze op verzoek The Hook speelden en men wilde meezingen. Maar omdat GLP met zijn timing speelde lukte dat niet erg. De bassist leek soms meer gitaar dan bas te spelen (slide en flink woest rossen). Een groot gedeelte van de tracklist kwam van de eerste twee platen (Fuzzy en Mighty Joe Moon). Natuurlijk kwam er nog een toegift met o.a. mijn favoriet Fuzzy.
Gedeeltelijke tracklist (niet in volgorde): The Shining Hour, Jupiter and Teardrop, Wish You Well, The Hook, Soft Wolf Thread, Amerca Snoring, Stars 'n Stripes, Bethlehem Steel, Lady Godiva and Me, Lone Star Song, Mighty Joe Moon, Demon Called Deception, Happiness, Honey Don't Think.

Geen opmerkingen: