dinsdag 4 september 2007

Sonata Mix Dwarf Cosmos

Als ik naar mijn cd verzameling kijk, zijn er een aantal dingen die mij opvallen. Ten eerste is het grootste percentage cd's nog steeds afkomstig uit Amerika en Engeland. Ten tweede zijn het voornamelijk mannen. Ten derde is mijn cd verzameling nogal wit uitgevallen. Als ik kijk naar wat ik dit jaar heb gekocht, blijk ik op twee punten een inhaalslag te willen maken: vrouwen en europa (vooral scandinavië). Een voorbeeld daarvan is de laatste cd van Susanna (Wallumød afkomstig uit noorwegen). Deze cd heeft de zeer intrigerende titel 'Sonata Mix Dwarf Cosmos'. Ze lijkt antwoord te willen geven op de vraag 'hoe minimaal kan je muziek maken?'. Als je zo'n stem hebt als zij heeft, heb je ook niet veel nodig. Deze stem staat dan ook centraal in de nummers. Meestal zijn daar maar één of twee instrumenten aantoegevoegd. Je moet er zelf niet te veel aan toevoegen, want dan verdwijnt de magie van de cd. Een mooie toevoeging aan mijn cd verzameling.

Susanna

3 opmerkingen:

FOM zei

mooi plaat inderdaad. misschien moet je eens meer uit Noorwegen luisteren. in de glamcult staat deze maand een artikel over de hele Scandinavische muziekscene van mijn hand. er gebeurt echt veel.

mijn verzameling cd's is te verwaarlozen (300 ofzo), maar mijn platen en wav's zijn denk ik wel aardig goed verdeeld over duitsland, engeland en amerika. de vrouwen zijn wel in de minderheid. dat is popcultuur, helaas.

theo = fom

bas zei

als je deze geweldige cd goed vindt, luister dan ook zeker naar de twee cd's van susanna and the magical orchestra. net zo minimaal, maar iets abstracter qua instrumentatie. de laatste van de twee is een cover cd (melody mountain) met liedjes van o.a. leonard cohen, sandy denny, kiss, ac/dc, joy division en prince. nu al klassiek spul.

Marian zei

Melody Mountain heb ik en die vind ik ook mooi. Die andere heb ik nog niet beluisterd.