woensdag 5 september 2007

ZNF: Vloed

Als je de plot van het stuk 'Vloed' (Zeeland Nazomer Festival) niet wilt weten moet je niet verder lezen.
Je komt binnen door de deuren van een oude sluis. Vervolgens loop je richting de tweede set sluisdeuren, die trouwens afgeschermt zijn door de tribune. Als je op de tribune zit kijk je naar de tweede set sluisdeuren waar binnen een podium van gras staat. Er achter loopt een dijk en boven de sluisdeuren loopt een pad. Het geheel wordt mooi uitgelicht. En daar ontvouwt zich het volgende verhaal.

Een vader komt na 24 jaar en zeven maanden weer eens langs bij zijn zoon. Niet zijn enige zoon blijkt verderop in het stuk, maar wel zijn enige levende zoon. Hij merkt dat zijn zoon niet zo blij is om hem te zien. Die zoon is getrouwd, krijgt een kind en is boer. Waarom zijn vader langskomt, wil hij eigenlijk niet weten. Het belangrijkste is dat hij meteen weer weggaat, want wat heb je na 24 jaar thuis te zoeken. Het blijkt dat hij nog steeds de eigenaar is van het huis en het land waarin/waarop de zoon woont. Hij heeft een brief gekregen waarin hem gevraagd wordt om zijn land terug te geven aan de zee. Hij moet alleen nog een handtekening zetten. Uiteindelijk tekent hij, maar niet voor de onteigening. Hij tekent een overdrachtsverklaring waarin hij het land en het huis overdraagt aan zijn zoon.

Een mooie voorstelling in een mooie omgeving. Er wordt goed gespeeld door de acteurs. De omgeving speelt een grote rol in het stuk.

Geen opmerkingen: